Înscrieri deschise cu o zi înainte pentru cele două dezbateri publice online organizate de Ministerul Educației pentru proiectele de legi, pe 23 și 24 august

Foto: People photo created by pressfoto - www.freepik.com

În ziua dinaintea primei dezbateri organizată de Ministerul Educației conform Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, instituția anunță că se pot înscrie organizațiile interesate să facă propuneri. Termenul de înscriere este de 27 de ore, până marți la ora 11:00, cu o oră înaintea începerii dezbaterii, iar procedura implică un formular de transmis pe email dacă există propuneri de modificare pentru proiectele legislative.

Dezbaterile au loc la finalul perioadei de dezbateri anunțată de Minister. Dezbaterea pe cele două proiecte se încheie pe 24 august.

În formular este anunțat autorul propunerilor că „toate propunerile transmise pentru textul de act normativ vor fi făcute publice, fiind parte dintr-un proces dedicat transparenței decizionale”, iar autorul are opțiunea să le susțină cu publicarea numelui sau să apară anonime.

Cele două dezbateri, câte una pentru fiecare lege, au loc marți, 23 august 2022 (orele 12:00 – 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 – 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel:

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.    

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, până la data de 23 august, ora 11:00.

Înscrierea va conține: 

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare, scriu cei de la Ministerul Educației.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (Word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior, adresă dedicată dezbaterii, până la data de 24 august ora 20:00.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică, mai anunță organizatorii.

Exit mobile version