Interes crescut al cetățenilor Republicii Moldova pentru cursurile de limba română organizate de Ministerul Educației de la Chișinău. Număr dublu de înscriși anul acesta, față de 2023

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Aproape 13.000 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înscris în Programul național de studiere a limbii române, ediția 2024, Organizat de Ministerul Educației de la Chișinău, Programul, care pune la dispoziție, la ediția din acest an, 5000 de locuri, este destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero, scrie ZdG.md, citat de G4Media.ro.

Față de anul trecut, numărul moldovenilor interesați să studieze limba română este dublu în 2024.

Conform datelor furnizate de MEC din Republica Moldova, cele mai multe cereri au fost depuse de persoane care locuiesc în Chișinău, urmat de UTA Găgăuzia, Bălți și Tiraspol. Din numărul total de solicitanți, peste 9 000 au cerut să studieze nivelul începător (A1) sau nivelul elementar (A2).

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version