Interzicerea vânzărilor de telefoane inteligente pentru copiii cu vârste sub 16 ani, avută în vedere de unii miniștri britanici – The Guardian

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com

Miniștri ai guvernului de la Londra iau în calcul o posibilă interzicere a vânzărilor de telefoane inteligente către copiii cu vârste de până la 16 ani, potrivit The Guardian. Tendința se face simțită după ce unele sondaje au indicat faptul că sprijinul publicului pentru o astfel de măsură este semnificativ.

Publicația citată arată, însă, că alți reprezentanți ai Partidului Conservator, de guvernământ, nu sunt de acord, apreciind că o astfel de interdicție nu are legătură cu realitatea și ar atribui guvernului un rol care ar trebui să revină părinților, prin puterea acestora de decizie în ceea ce privește restricțiile online, restricționarea unor aplicații sau folosirea unor aplicații de control parental.

Discuțiile despre o astfel de interdicție se fac auzite la două luni după ce guvernul a emis îndrumări pe baza cărora școlile din Anglia să poată interzice folosirea telefoanelor mobile în școli. Iar inițiativa apare în contextul în care partidul ia în calcul mai multe sondaje ce indică un sprijin consistent al populației pentru o astfel de măsură.

Publicația precizează că, oficial, executivul a refuzat să comenteze pe subiect.  

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version