Învățământ profesional: Universitatea București, un liceu tehnologic și alte două entități românești – printre parteneri în proiectele selectate de CE pentru finanțare Erasmus+

Concursul de directori la București

Foto: Pexels.com

Mai multe organizații și instituții românești, inclusiv un liceu tehnologic și Universitatea din București, se numără printre partenerii dintr-o serie de proiecte de colaborare transfrontalieră pentru care, joi, Comisia Europeană a propus finanțare Erasmus+. Cele cinci proiecte care vor primi finanțare de până la 4 milioane de euro fiecare au drept scop excelența în învățământul profesional și tehnic în UE, “pentru a răspunde nevoii unei economii durabile, incluzive și inovatoare”.

Proiectele urmează să contribuie la tranziția către o economie durabilă, în care protecția mediului joacă un rol central, arată Comisia într-un comunicat de presă. Ele au fot selectate din rândul a 55 de aplicații și, în total, reunesc 167 de organizații partenere din 17 state membre și alte 4 țări participante la programul Erasmus+.

Centrele pentru Excelență Vocațională au drept scop să asigure lucrători bine pregătiți și să funcționeze drept catalizator pentru un investiții de business și inovație la nivel local, arată comunicatul.

Proiectele câștigătoare care e includ entități românești printre parteneri:

Vezi lista completă a proiectelor selectate de Comisia Europeană

Foto: Pexels.com

Exit mobile version