Iohannis: Bucureștiul se încadrează în scenariul verde, ca majoritatea localităților din România. Sunt numai 50 de localități care s-ar încadra în scenariul roșu

FOTO: presidency.ro

Bucureștiul se încadrează în scenariul verde, ca majoritatea localităților din România. Sunt numai 50 de localități care s-ar încadra în scenariul roșu, a declarat klaus Iohannis în conferința de presă.

Evident că în vremuri de pandemie este nevoie de norme sanitare speciale. Ministerul Sănătății lucrează la aceste norme, vor fi puse la dispoziția publicului, ele sunt: norma de distanțare, norma de igienă, norma de dezinfecție și multe alte lucruri care vor fi făcute publice în zilele următoare.

Vă rog să rețineți ca anul școlar începe pe 14 septembrie, majoritatea copiilor vor merge efectiv la școală, punem accent pe învățământ de calitate pe siguranța și sănătatea elevilor și învățământul online vine să completeze învățământul acolo unde nu se pot ține cursuri fizic.

Decizia dacă elevii merg la școală sau învață online se ia pentru fiecare școală în parte, la nivel de județ, sigur la propunerea școli, Inspectoratului școlar și în final se decide împreună cu ceilalți factori din comandamentul Județean, a explicat Iohannis.

Care sunt scenariile:

scenariul verde care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puțin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu Covid 19.

Scenariul doi care înseamnă scenariul galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie pe zi între 1-14 zile. Media ultimelor zile.

Și scenariul trei, roșu: în media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi în localitatea respectivă. Se face doar școală online

Știrea este în curs de actualizare

Exit mobile version