Iohannis, despre România educată: Se naște greu / Sunt destul de convins că vom avea noua legislație în acest an

Foto: presidency.ro

„Se naște greu”, a declarat președintele Klaus Iohannis despre reforma „România educată” și despre noua legislație anunțată de mai bine de un an, care întârzie să apară în spațiul public.

Întrebare: Sunteți mulțumit de felul în care arată România educată?

Klaus Iohannis: România educată este un proiect în pregătire. Datele pe care le-ați prezentat arată încă o dată de ce este nevoie de o reformă în sistemul educațional romanesc. La această reformă se lucrează. Eu mi-aș fi dorit să ajungem mai repede în faza în care să implementăm ceea ce am numit România educată, dar aceste rezultate nu sunt rezultatele programului România educată, fiindcă el acum este în faza în care, abia acum este în faza în care se lucrează pe pachetul de legi. Iar rezultatele acestui proiect se vor putea vedea după ce trece un ciclu cu legile ok.

Întrebare: Când se va întâmpla acest lucru? În timpul mandatului dumneavoastră?

Klaus Iohannis: Se naște greu, așa este, dar eu sunt destul de convins că vom avea noua legislație în acest an, ea va putea fi implementată cel mai devreme începând cu următorul an școlar, iar un ciclu de școlarizare știm cu toții cat durează și după atâta timp vom putea să ne dăm seama dacă a fost bine sau mai necesită echilibrări.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version