Iohannis, după 6 ani de vorbit despre România educată, le spune profesorilor de ziua lor că “o educație de calitate nu este posibilă fără dascăli bine pregătiți și motivați. În România Educată, rolul profesorului este unul esențial”

Foto: captură - Administrația Prezidențială a României / Facebook.com

Mesajul președintelui Iohannis cu ocazia Zilei Educației postat pe Facebook remarcă faptul că “o educație de calitate nu este posibilă fără dascăli bine pregătiți și motivați”. Proiectele de legi ale Educației, redactate de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și bazate pe proiectul prezidențial România Educată, sunt încă la stadiu de elaborare, după cele peste 10 mii de amendamente primite.

Mesajul postat de președintele Iohannis pe Facebook cu ocazia Zilei Educației a stârnit multe critici în comentarii și râsete. Klaus Iohannis scrie că “o educație de calitate nu este posibilă fără dascăli bine pregătiți și motivați. În România Educată, rolul profesorului este unul esențial, pe măsura responsabilității și a importanței sale în construirea unei națiuni puternice. Vă mulțumesc pentru misiunea pe care v-ați asumat-o!”.

Cadrele didactice au primit anul acesta în plus la salariu câte 50 de lei de 2 ori, în ianuarie și în septembrie, și încă nu au ajuns la nivelul salariului din legea unică a salarizării din 2017.

Postarea cu mesajul președintelui către profesori, de Ziua Educației:

Exit mobile version