Klaus Iohannis: În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Foto: Presidency.ro

“În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional. Deci lockdown nu se întâmplă”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Cotroceni, președintele a afirmat că “vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale unde situația o impune”. “Datele relevă că începând cu 20 noiembrie la nivel național se observă o tendință de scădere a infecțiilor
Acest lucru se reflectă atât în numărul de infecții săptămânale și în media zilnică. Acest grafic arată evoluția de la începutul pandemiei și se vede foarte clar cum, de câteva zile bune, am ajuns pe un palier și tendința este de scădere”, a continuat Iohannis.

Nici nu se vor lua înapoi restricțiile, fiindcă numărul de infectări este în continuare foarte mare. (…) Deci nu putem să vorbim acum de o relaxare. Știu că toată lumea își dorește să intrăm în sărbători ca de obicei. Acest lucru nu cred că este posibil”, a susținut președintele.

Citește declarațiile integrale pe G4Media.ro

Exit mobile version