Klaus Iohannis: Vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative, și ceea ce facem este să prevenim să apară o generație pierdută / În majoritatea școlilor, lucrurile sunt bine planificate

Foto: presidency.ro

“Noi aici vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative. Și ceea ce facem este să prevenim să apară o generație pierdută, iar pentru acei copii care nu au încă acces se caută soluții pentru fiecare caz în parte. Problema este imensă și conține mult mai multe fațete decât chestiunea că într-o școală sau în alta poate nu toți elevii au primit încă materialul pentru a participa online”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe susținute la Palatul Cotroceni.

“Trebuie să ne obișnuim că această pandemie ne-a luat total pe nepregătite. Atunci când a aparut la noi aceasta pandemie, rezervele României au fost zero. Așa le-a lăsat guvernul PSD: pe zero. De atunci, noi gestionăm pandemia, în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit sa existe o rezerva. În domeniul învățământului s-a început destul de devreme cu procedurile de achiziții, din varii motive ele nu au fost duse la sfârșit în timpul prevăzut, însă ele se vor ameliora”, a continuat Iohannis.

Klaus Iohannis, cele mai importante declarații:
VIDEO Klaus Iohannis:
Exit mobile version