UPDATE Legile Școlii – Interviul despre evaluări, examene și curriculum cu Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, va fi publicat marți

Foto: EduPedu.ro

Care sunt planurile pentru Evaluarea Națională pe care ar urma să o susțină peste 2 ani elevii care acum intră clasa a VII-a? De ce se mai numește Națională, în proiectul legilor educației, evaluarea de la clasa a VIII-a, dacă de fapt în planuri este opțională? De ce nu se numește “sondare” a elevilor? De ce Bacalaureatul pe care ar urma să-l dea la finalul liceului tot elevii care acum sunt clasa a VII-a este creionat ca având doar ca facultative examenele specifice profilului și specializării, adică exact acele discipline pe care elevii au declarat că vor să le învețe cu prioritate, atunci când au intrat clasa a IX-a, și care cel puțin teoretic definesc facultatea pe care ei vor vrea să o urmeze? Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației care coordonează reforma testările naționale, a planurilor-cadru și a curriculumului, va răspunde luni, VIDEO, tuturor întrebărilor relevante cu privire la examenele naționale, așa cum sunt ele definite în proiectele legii educației.

Proiectele noilor legi ale Educației au fost lansate în consultare publică la un an de la aprobarea în guvern a Raportului România educată, după amânări peste amânări și termene ratate. Care este filosofia din spatele examenelor creionate în proiectul legilor? Ce alte țări sau studii internaționale indică spre aplicarea în România a unor astfel de testări? Cum vor arăta absolvenții care vor traversa această reformă, potrivit propunerii și viziunii Ministerului Educației și ale autorilor proiectelor de legi?

Secretarul de stat din Ministerul Educației responsabil de coordonarea examenelor naționale, a reformei planurilor-cadru și a curriculumului, precum și a formării profesorilor, Bogdan Cristescu, va fi invitatul Edupedu.ro la un interviu LIVE VIDEO luni dimineața, de la ora 11:00. Interviul va fi transmis online pe pagina de Facebook Edupedu.ro și pe canalul de Youtube.com.

Care sunt temele pe care ne propunem să le discutăm cu oficialul guvernamental:

Urmăriți interviul Edupedu.ro cu secretarul de stat Bogdan Cristescu, luni, de la 11:00, LIVE VIDEO pe pagina de Facebook și pe Youtube.com.

Exit mobile version