Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, publicată de Ministerul Educației. Colegiile naționale nu au mai fost incluse, potrivit lui Sorin Cîmpeanu

156.704 vizualizări
Foto: captură document
Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației. Nu au mai fost incluse colegiile naționale, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de Guvern: „Din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă”.
  • Școlile află că sunt pe această listă cu 5 zile înainte de începerea anului școlar 2022-2023. Menționăm că normele de aplicare pentru program nu au fost încă adoptate. Acest lucru înseamnă că nu se pot face licitații sau să ofere produse până când nu va fi aprobată hotărârea de Guvern cu normele de aplicare.

„Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate”, a precizat acesta.

Sorin Cîmpeanu: „Ministerul Educației a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie. Inspectoratele școlare județene, în urma unei analize prin complementaritate cu finanțarea pe care școlile o primesc pentru asigurarea unei mase prin PNRAS (Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar – n. red.), am definitivat lista celor 300 de școli. Lista face obiectul unui ordin de ministru pe care l-am semnat astăzi și care este deja public, disponibil. Practic, în fiecare județ a fost dublat numărul școlilor care vor beneficia.

Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate. Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare. Vă mai reamintesc faptul că am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor”.

Lista școlilor poate fi consultată mai jos:

Informații de context

Edupedu.ro a scris că programul „Masa caldă în școli” ar putea să fie extins pentru încă 50 de unități de învățământ, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență. Proiectul a fost în prima lectura pe agenda de azi a ședinței de Guvern și nu a apărut în transparența decizională la Ministerul Educației. – detalii aici

Săptămâna trecută, Sorin Cîmpeanu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că elevii care învață la colegii naționale din municipii nu vor mai beneficia de programul “Masă caldă în școli”. Tot atunci, el a mai spus că va extinde numărul de școli care să facă parte din program, dar nu a oferit un număr exact.

Pe 30 iunie, ministrul Educației anunța că a fost adoptată o ordonanță de urgență ce prevede extindere programului pilot „Masă caldă” de la 150 de școli la 300 de școli. – detalii aici

Sorin Cîmpeanu a declarat la sfârșitul lunii mai că doar 104 școli au beneficiat de program anul trecut: „Aș vrea să vă spun că din cele 150 de școli finanțate, anul trecut au putut să beneficieze de acest program doar 104”. – detalii aici

Citește și:
Masa caldă ar putea fi extinsă de la 300 de școli la 350, fără să fie alocat un buget suplimentar, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență discutat astăzi în Guvern

5 comments
  1. Frumos… dar furnizorii cine sunt ?? se organizează licitatii sau incredintare directa ?? se dau sandwichuri mai bine. pentru ca nu se mai știe cine mănâncă

  2. Faceți ceva și pentru copii aflați în plasament care își urmează cursurile până la vârsta de 26 de ani și au numai banii de plasament,cei care își dau silința să ajungă cineva în această țară neavând nici un sprijin și fac două facultăți in același timp și nu pot și muncii!Ei parcă nu există pentru guvernanți!

  3. Asta e cel mai important: masa dupa scoala? Mai aveti sa faceti si hoteluri pentru aurolaci in scoala doar sa iasa bani. Importanta e chiar scoala in timpul scolii (cadre didactice pregatite, bine platite, sali de clasa incapatoare, dotate, etc) si nu ce se intampla dupa scoala. Dupa scoala trebuie sa fie grija parintilor si eventual a primariei ( pentru aurolaci). Iar dumneavoastra ca site educational asta trebuie sa promovati, nu masa dupa scoala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Manualele noi de Matematică pentru clasele I și a II-a nu vor ajunge în școli la timp. Ministerul Educației transmite învățătorilor, cu trei zile înainte să înceapă școala, să tipărească de pe internet lecțiile din primul modul și să le dea copiilor, fără să precizeze pe banii cui / Alte două manuale sunt și ele întârziate

Elevii din învățământul primar și gimnazial ar trebui să aibă manuale noi în acest an școlar, la 10 ani după tipărirea primelor ediții pe noul curriculum. Majoritatea manualelor au putut…
Vezi articolul

Amnistie pentru plagiatori? / Un amendament care ar bloca retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 ar fi fost introdus „fraudulos” într-un proiect de lege la Comisia de Învățământ din Camera Deputaților, susține USR

Repezentanții USR în Parlament atrag atenția că un amendament ar fi fost introdus în mod fraudulos într-un raport final al Comisiei de Învățământ care viza o lege discutată anterior, despre…
Vezi articolul

Să fie organizate întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, solicitarea ministrului Educației către inspectorii generali, în „Săptămâna educației financiare”

Organizarea unor întâlniri între elevi și reprezentanți ai instituțiilor financiar-bancare, în perioada 11-15 aprilie 2022, a solicitat Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Solicitarea a venit în cadrul…
Vezi articolul