Lista integrală a școlilor și grădinițelor cu rata de vaccinare care indică faptul că pot funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare, 15-19 noiembrie, a fost publicată de Ministerul Educației. Este vorba despre peste 12.800 de unități / În aproape 5.000 personalul încă nu e vaccinat peste 60%

Foto: Alex Micsik - Agerpres Foto

Ministerul Educației precizează că funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru peste 71,8% dintre structurile unităților de învățământ, fiind pentru prima dată numărate structurile școlilor cu personalitate juridică. Lista completă a acestora a fost publicată integral sâmbătă dimineața.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, a explicat vineri cum s-a făcut această numărătoare – „De săptămâna viitoare, am permis unităților școlare să facă și separat, pe structuri arondate. Dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, în legătură cu raportarea personalului vaccinat din unitățile de învățământ, într-o conferință de presă.

În urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor școlare județene, în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021, unitățile de învățământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, vor funcționa astfel:

În listă apar toate unitățile de învățământ, cu personalitate juridică și arondate. Puteți căuta în document folosind combinația de taste CTRL și F după numele localității sau al unității de învățământ. Dacă pragul este de peste 60%, atunci unitatea poate funcționa cu prezență fizică.

Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto

Exit mobile version