VIDEO “Ne îndreptăm către concluzia amânării acestor planuri-cadru. Problema se pune acut la elevii de clasa a IX-a” – anunță ministrul Educației / Mircea Miclea: Noi nu am făcut e-learning în acest an, ci streaming. Este o diversiune a factorilor politici să invoce că nu există soluții

Ministerul Educației va amâna, în premieră, adoptarea unui curriculum nou pentru clasa a IX-a pe care să îl urmeze de la anul generația copiilor astăzi de clasa a VIII-a, care au avut înnoire curriculară și de manuale în fiecare an de școală. “Suntem în situația de a alege răul cel mai mic”, iar răul cel mai mare ar fi “de a merge cu perseverența specifică celor care nu sunt din clasa superioară a inteligenței cu planuri-cadru care să sacrifice 4 generații”, a anunțat Sorin Cîmpeanu. “Pe filiera teoretică, nu diferă mai deloc noile planuri cadru și am spus pentru cine a fost atent la nuanță că ne îndreptăm către concluzia amânării acestor planuri-cadru”, a declarat ministrul, la o conferință organizată de CursDeGuvernare.

“Problema se pune acut la elevii de clasa a IX-a, care ar trebui să aibă manuale noi. Important este cât de competenți sunt profesorii pentru a preda astfel încât să genereze acele competențe care nu sunt atât de bine definite în momentul de față”, a continuat Cîmpeanu.

CursDeGuvernare organizează conferința „Examenul de absolvire a pandemiei: Skill-urile de bază garantate de sistem, pe care tinerii trebuie să le aibă la intrarea în economia viitorului iminent”, un eveniment VIDEO LIVE online.
Mircea Miclea, cele mai importante declarații:
Sorin Cîmpeanu, cele mai importante declarații:
Mihnea Costoiu, cele mai importante declarații:

După un an de criză sanitară și economică, în care Educația s-a concentrat pe depășirea problemelor logistice și de organizare, e tot mai evident că a venit vremea ca accentul să fie pus pe problema cea mare: cât de pregătit este sistemul să confere elevilor și studenților expertiza minimă cu care aceștia vor intra în economia viitorului iminent. 

Bruma de cunoștințe – nu întotdeauna relevante și organizate coerent – pe care sistemul de educație le oferă copiilor și tinerilor, nu e nici pe departe suficientă pentru competitivitatea de care va fi nevoie la finele deceniului pe care l-am început:

Mai e nevoie de adecvarea educației la o economie care pur și simplu nu va exista în afara digitalului și tehnologiei de viitor: 

Oficiali decidenți, consultanți, experți în educație, alături companii de top implicate în construirea unui sistem de formare profesională adecvat la necesitățile economiei, pun degetul pe rană: ce-i lipsește școlii pentru a garanta fiecărui copil instrumentele cu care să-și găsească un job adecvat peste 5-7-10 ani. 

Agenda conferinței este următoarea:

Sorin CÎMPEANU, ministrul Educației 
Mircea MICLEA, psiholog, prof. univ. dr. Universitatea „Babeș-Bolyai”
Mihnea COSTOIU, rector, Universitatea Politehnică București 
Mihaela NABĂR, director executiv, Fundația World Vision România 
Ionuț STANIMIR, director marketing și comunicare, BCR 
Elisabeta MORARU, country manager, Google România 
Ștefan APĂTEANU, CEO Edu Apps 
Andreea PAUL, conf. univ. dr. REI – ASE București, președinte INACO 
Elena LOTREAN, fondator Școala finlandeză Sibiu, Consul Onorific al Finlandei 
Andreea NISTOR, director executiv, Asociația pentru Valori în Educație (tbc)

Pentru a vă înscrie la eveniment și a adresa o întrebare participanților, vă puteți înregistra aici.

Exit mobile version