VIDEO Klaus Iohannis: Am reușit să cristalizăm domeniile unde putem să facem diferența cu banii din PNRR – digitalizarea educației, dotarea laboratoarelor, construirea de școli verzi / Peste 70% din totalul elevilor din România au reînceput fizic școala de luni, 8 februarie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat domeniile din educație care vor fi finanțate din banii europeni prevăzuți în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). “Noi am căutat împreună cu ministerul [Educației – N.Red.] cele mai bune zone în care pot fi solicitați bani pentru a face școala românească mai bună”, a declarat Iohannis, care a precizat că “primul domeniu este digitalizarea. Învățământul românesc trebuie digitalizat, asta înseamnă și calculatoare, și tablete pentru toți elevii, dar înseamnă platforme digitale pentru învățământ online, fiindcă o să mai avem învățământ online, înseamnă digitalizarea întregului sistem, trebuie să avem o dată toate datele la un loc”.

“Este nevoie de materiale pentru învățământul online, e nevoie de materiale auxiliare, e nevoie de pregătirea profesorilor și a învățătorilor pentru învățământul online. Deci digitalizarea e un capitol mare și greu și poate fi rezolvat cu acești bani europeni”, a continuat Iohannis.

Al doilea domeniu în care banii europeni ar urma să finanțeze prioritar educația ține de mobilierul școlar: “de dotarea laboratoarelor, de dotarea bibliotecilor, de dotarea tuturor școlilor cu material didactic, cu material didactic auxiliar“, a declarat președintele.

Al treilea capitol este modernizarea școlilor, precum și construirea de școli verzi.

Peste 70% din totalul elevilor din România au reînceput fizic școala de luni, 8 februarie, a declarat președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Președintele Klaus Iohannis a susținut la ora 17:15 o declarație de presă, în urma discuțiilor avute cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Iohannis l-a convocat pe acesta la o ședință, la Palatul Cotroceni, la ora 14:00. Cîmpeanu a fost însoțit la Cotroceni de Ioana Lazăr, secretar general al ministerului, și de secretarul general adjunct, Sorin Decă.

Președintele Klaus Iohannis, cele mai importante declarații:

Foto: presidency.ro

Exit mobile version