Ludovic Orban, la Ministerul Educației: Un profesor care nu face lecții online nu trebuie plătit. Dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit

“Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să-și exercite profesia și chiar misiunea. Un profesor care nu face lecții online acolo unde este necesară organizarea acestor lecții online… dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit. Este simplu”, a anunțat premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Ministerul Educației alături de ministrul Monica Anisie și de secretarul de stat Luminița Barcari care a pierdut recent alegerile pentru șefia CJ Ialomița, campanie pentru care a plecat în concediu de la Minister chiar în săptămâna în care a debutat anul școlar.

“Dacă refuză să predea online, din punctul meu de vedere nu mai are ce căuta în educație. Pentru că un profesor are obligația să se adapteze la orice situație. Jobul lui este să transmită informațiile, cunoștințele de la materia respectivă și în mod evident și multe altele, valori, principii, să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de a transmite aceste cunoștințe. Să fim cinstiți: online-ul e un lucru care există deja în viața noastră. Avem, cei mai mulți, conturi de Facebook, știm ce înseamnă LIVE-uri, cum să nu poți să te adaptezi să predai online?”, a continuat Ludovic Orban.

Întrebat ce se întâmplă cu profesorii care invocă regulile de protecție a datelor personale pentru a nu preda online, șeful executivului a răspuns: “Ce GDPR? Asta mi se pare o bazaconie”.

La finalul întâlnirii de la Ministerul Educației la care a participat alături de vicepremierul Raluca Turcan, de ministrul Afacerilor Interne – Marcel Vela, ministrul Sănătății – Nelu Tătaru, de ministrul Muncii – Violeta Alexandru, de secretarul de stat Raed Arafat, premierul Ludovic Orban a anunțat că “mesajele pe care le-am transmis au fost mesaje foarte clare: respectarea cu strictețe a măsurilor de protejare a sănătății, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Respectarea reglementărilor care vizează modul de organizeaza a școlii în pandemie, modul de stabilire a modului în care se desfășoară cursurile în unul din cele 3 scenarii. Am transmis un mesaj foarte clar către conducerile inspectoratelor școlare: că au obligația să umărească desfășurarea procesului educațional în fiecare școală, să se asigure că toate cadrele didactice se adaptează la situația în care suntem”.

Ludovic Orban, cele mai importante declarații:

Exit mobile version