“Livrabilele” programului “România educată” cu bani din PNRR, prezentate punctual de guvern: 6.000 de școli dotate cu tehnologie, 130 de creșe, școli neutre energetic, clase mobilate, SMART Lab-uri și microbuze verzi

Foto: © Tero Vesalainen - Dreamstime.com

Fondurile de 3,6 miliarde de euro – în scădere – care ar urma să fie alocate educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi folosiți pentru “6 reforme și 17 investiții”. Guvernul prezintă, în premieră, “livrabile” precise stabilite pentru folosirea acestor fonduri prin programul “România Educată”. În bugetarea PNRR actualizată și prezentată astăzi în Parlament, pentru educație sunt prevăzute cheltuieli pentru săli de clasă mobilate, laboratoare, programe de studiu în regim dual, școli noi, neutre tehnologic, microbuze verzi, creșe noi.

Tot miercuri, în prezentarea PNRR susținută în plenul Parlamentului, premierul Florin Cîțu a menționat România Educată la finalul alocărilor pe domenii: “(…) Şi, bineînţeles, “România educată”, un alt proiect care e foarte important pentru noi – 3,6 miliarde de euro.” Alocarea pentru “România Educată” apare pe ultima pagină a documentului prezentat.

“Livrabilele” prezentate punctual în Bugetul PNRR actualizat pe 26 mai:

Alocare: 3,6 miliarde euro, din totalul PNRR de 29,2 miliarde euro

Miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 3,6 miliarde de euro din fondurile pe care România vrea să le acceseze prin Planul Național de Redresare și Reziliență “vor rămâne sub tutela România educată” – în scădere de la cele 4 miliarde anunțate de președintele Klaus Iohannis acum 2 luni. În plus, ministrul a vorbit, în cadrul unei conferințe organizate de alianța organizațiilor studențești ANOSR, despre “efervescența negocierilor” în curs, calificând drept “afirmație curajoasă” suma de 3,6 miliarde – detalii aici.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: 3,6 miliarde de euro din PNRR rămân sub tutela România educată / Klaus Iohannis, în urmă cu 2 luni: România Educată va fi finanțată cu 4 miliarde de euro

Photo 112833871 © Tero VesalainenDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version