Ludovic Orban, bâlbâieli cu privire la noul ministru propus al Educației: Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor / E garanția implementării ‘România educată’

Ludovic Orban / Foto: Captura Facebook.com

Președintele PNL, fostul premier Ludovic Orban nu a știut numele universității pe care o conduce noul ministru propus de partidul său și susținut puternic chiar de el în poziția de ministru al Educației. “Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor”, a răspuns Orban, atunci când a fost întrebat de presă ce părere are cu privire la reputația lui Sorin Cîmpeanu, care a schimbat până acum 3 partide politice.

“Domnul Cîmpeanu este rectorul Universității de… Facultății veterinare, este președintele asociației rectorilor, noi îi spunem rectorul rectorilor. Este, de asemenea, președinte pe zona de francofonie, e o un om cu o reputație nu numai internă, ci și internațională foarte bună”, a declarat Ludovic Orban.

“Eu cred că trebuie analizată cariera dlui Cîmpeanu în integralitatea sa, iar cariera universitară este o carieră universitară care îl recomandă. Practic, Sorin Cîmpeanu e garanția implementării programului România educată care își găsește exprimarea foarte serioasă în programul de guvernare și noi avem încredere că are capacitatea să pună în aplicare acest program”, a continuat Ludovic Orban.

Amintim că Sorin Cîmpeanu este rectorul Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), aflat la al treilea mandat de rector printr-o portiță introdusă în lege în 2014, este și președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR) și va ocupa pentru a doua oară portofoliul de ministru al Educației, dacă guvernul Cîțu va fi învestit, dar pentru prima dată ca membru al PNL.

Primul său mandat de ministru al Educației a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015, iar până în prezent Sorin Cîmpeanu a schimbat 3 partide: a fost membru ALDE, apoi PRO România, pentru ca din ianuarie 2020 să fie membru PNL. A fost premier interimar în noiembrie 2015, după ce Victor Ponta a demisionat în contextul tragediei de la Colectiv.

Citește și:
OFICIAL Sorin Cîmpeanu este propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației: inițiatorul ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor și rectorul universității la care Baranga a devenit coordonator de doctorate fără diplomă de BAC

Exit mobile version