Ludovic Orban: Pe 14 septembrie va începe școala. Amânarea cursurilor față în față nu a fost discutată niciodată oficial

Ludovic Orban / Foto: gov.ro

“Pe 14 septembrie va începe școala, asta am anunțat tot timpul”, a declarat în această dimineață premierul Ludovic Orban, după ce Ministerul Sănătății a publicat documentul oficial cu rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România. Acestea sunt datele pe baza cărora fiecare școală decide scenariul din 14 septembrie.

“Atât președintele, cât și guvernul au anunțat modalitatea de deschidere a școlilor. Până la 1 la mie [cazuri de infectare cu noul coronavirus – N.Red.] școala se poate deschide cu copiii în clasa, apoi avem învățământul mixt – jumătate în clase, jumătate online alternativ, iar ce este peste 3 la 1.000 va începe școala online”, a precizat Orban.

În ceea ce privește propria declarație de vineri, referitoare la posibilitatea ca școala față în față să fie amânată până la 1 octombrie, premierul a revenit și a susținut acum că “a fost această părere exprimată, dar nu a fost discutat niciodată oficial“.

Ludovic Orban, cele mai importante declarații:

 

Exit mobile version