Mai multe tipuri de diplome și atestate, recunoscute printr-un nou acord de recunoaștere reciprocă a diplomelor și titlurilor științifice, pregătit între România și Republica Moldova

Foto: Pexels.com

Atestatele de studii medii de cultură generală eliberate în Republica Moldova, studiile universitare de scurtă durată și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare vor fi recunoscute printr-un nou acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova. Executivul român are programat în ședința de azi un memorandum pentru aprobarea semnării documentului.
UPDATE Memorandumul a fost aprobat în ședința de miercuri a guvernului.

Noul acord de recunoaștere a diplomelor și titlurilor științifice, negociat pe parcursul ultimului an, include, potrivit textului memorandumului prezentat de guvern, o serie de prevederi în plus față de acordul bilateral în vigoare, semnat în 1998 și ratificat în 1999. Documentul nou prevede:

Citește aici Textul memorandumului pentru Aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice.

Exit mobile version