Marcel Ciolacu spune pe Facebook că e dispus să discute în weekend cu liderii de sindicat din învățământ, pentru a evita greva generală

Foto: gov.ro

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat într-un mesaj pe Facebook că este dispus oricând să discute, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ pentru a evita greva generală, scrie G4Media.ro. Mesajul vine în condițiile în care miercuri Ciolacu s-a întâlnit la Guvern cu sindicatele din Educației, împreună cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Ligia Deca, iar propunerile oferite drept „soluții“ la dezamorsarea conflictului de muncă au fost catalogate drept „nimic“ de către sindicate, care au anunțat eșecul negocierilor și declanșarea grevei generale în învățământ din 22 mai.

„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui week-end, cu liderii de sindicat din învăţământ şi să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit şi cu premierul Ciucă şi am garanţia că are o disponiblitate similară la dialog”, a scris Marcel Ciolacu, vineri pe Facebook.

„Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea.

Există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copiii își văd liniștiți de școală. Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali“, a scris Ciolacu.

Mesajul liderului PSD vine vineri la prânz, în condițiile în care greva generală a fost anunțată marți.

Conform anunțurilor publice, Ciolacu ar urma să fie premier, la începutul lunii iunie, după „rotativa“ guvernamentală, prin preluarea conducerii Guvernului de către PSD.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version