Mari spectacole de operă, la liber pe Internet. Marți: Angela Gheorghiu pe scena Met / Manon pe scena Operei din Paris

Manon pe scena Operei din Paris/ Sursa: Operadeparis.fr

Soprana Angela Gheorghiu poate fi văzută, de marți seară până miercuri după-amiază, în opera La Boheme de Giacomo Puccini, unul dintre spectacolele mari puse în scenă de Metropolitan Opera din New York pe care această instituție de cultură le pune la dispoziție, la liber, pe internet, în această perioadă. Tot marți, Opera din Paris se alătură instituțiilor culturale care difuzează online, gratuit, mari spectacole, primul dintre acestea find Manon de Jules Massenet.

Acest spectacol, programa să fie pus în scenă, la Paris, până pe 10 aprilie, a fost anulat după măsurile luate de guvernul francez pentru prevenirea și combaterea epidemiei de coronavirus, potrivit Le Figaro.

Potrivit publicației citate, spectacolul Manon poate fi urmărit, începând de marți seară, pe site-ul Operei din Paris. El va fi disponibil timp de șase zile, după care va fi înlocuit de un altul și tot așa, până în luna mai.

Printre spectacolele de operă ce vor fi difuzate gratuit de instituția pariziană: Don Giovanni, Lacul lebedelor, Bărbierul din Sevilla, Carmen.

Tot de marți seară (noaptea de marți spre miercuri, ora României), până în cursul zilei de miercuri, Metropolitan Opera din New York pune la dispoziție La Boheme de Puccini, cu Angela Gheorghiu și Ramon Vargas. Este vorba despre un spectacol găzduit în 2008.

Spectacolul face parte din seria pusă la dispoziție, începând de luni, de instituția culturală americană, ca urmare a anulării spectacolelor din această perioadă, din cauza îngrijorărilor produse de epidemie.

Alte spectacole disponibile online, semnalate în lume:

Și alte instituții de cultură oferă spectacole online – vezi, între altele, concertul fără spectatori difuzat pe Youtube, săptămâna trecută, de Orchestra Simfonică Radiofonică din Frankfurt:

Exit mobile version