Marius Budăi, înainte de întâlnirea cu sindicatele din Educație: Începem discuțiile tehnice pe noua lege a salarizării / Coaliția trebuie să dea răspunsul pe solicitările de creșteri salariale, nu la Ministerul Muncii se decid cheltuielile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, înainte de întâlnirea cu sindicatele din educație, că la nivelul ministerului încep „discuțiile tehnice” pe noua lege a salarizării, dar coaliția trebuie să dea răspunsul pe solicitările de creșteri salariale, pentru că nu la Ministerul Muncii se decid cheltuielile pentru bugetul general consolidat, scrie G4Media.ro.

De câteva zile politicienii fac un adevărat ping-pong între PSD și PNL, legat de cine ar putea să discute și să „încaseze” revendicările profesorilor și rezolvarea acestora. Klaus Iohannis și Ligia Deca (PNL) au arătat spre Ministerul Muncii, condus de Marius Budăi (PSD). Acesta a arătat că nu el va decide, ci coaliția (PNL-PSD-UDMR) și Guvernul, condus de Nicolae Ciucă (PNL).

Marius Budăi a precizat că după întâlnirea de la ora 14.00 cu sindicatele din educație va avea o discuție la ora 16.00 cu sindicatele din sănătate, care la rândul lor amenință cu greva generală.

Principalele declarații ale ministrului Muncii:

Articol integral pe G4Media.ro

Exit mobile version