Măsură radicală în Japonia: Guvernul închide toate școlile până în aprilie, din cauza coronavirusului

Shinzo Abe / Sursa: Facebook - PM Office of Japan

Premierul nipon Shinzo Abe a cerut, joi, tuturor școlilor și liceelor din țară să se închidă, începând de luni, până la sfârșitul vacanței de primăvară, care de încheie de obicei în prima parte a lunii aprilie. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea cazurilor de infecție cu coronavirus în rândul copiilor, potrivit Japan Times.

Publicația citează declarații făcute de Abe la o întâlnire cu miniștrii săi pe tema crizei provocate de epidemia coronavirus. Potrivit premierului, “au fost depuse eforturi pentru prevenirea răspândirii infecțiilor printre copii, în fiecare regiune, iar următoarele 1-2 săptămâni vor fi o perioadă critică”.

Măsura nu se aplică, însă, centrelor de îngrijire a copiilor și programelor de tip after-school.

Anunțul surpriză vine în contextul în care numărul de pacienți confirmați cu virusul Covid-19 a depășit, joi, pragul de 200 în întreaga Japonie, fără a fi luați în calcul cei peste 700 de pacienți de pe nava de croazieră Diamond Princess.

Înaintea anunțului lui Abe, peste 1.600 de școli de pe insula Hokkaido deciseseră să se închidă pentru o săptămână, ca parte a eforturilor de a încetini răspândirea epidemiei.

Exit mobile version