Medic de familie despre avizele obligatorii pentru înscrierea copiilor la școală: ”O obsesie pentru a ne acoperi cu hârtii fără valoare care ne dau un fals sentiment de siguranță”

FOTO: freepik.com

Subiectul adeverințelor medicale pe care copiii trebuie să le prezinte la începerea școlii i-a revoltat pe medicii de familie, care au atras atenția asupra pericolului de răspândire a coronavirusului prin vizitele la doctor. Dr. Călin Pop, medic primar Medicină de Familie în Cluj, arată într-un articol remis redacției G4Media.ro că ”este o problemă cronică a sistemului de sănătate”.

Medicul clujean arată că sarcina este imposibil de îndeplinit până la începerea școlii, iar aruncarea responsabilității pe medicii de familie și părinți însemnă o fugă de responsabilitate a liderilor politici, care nu au rezolvat problema triajului în unitățile de învățământ.

Reamintim că toți elevii din anii de început de ciclu, însemnând copiii de la creșă, cei de la grupa mică de grădiniță, elevii care intră acum la clasa pregătitoare și elevii de la clasele a V-a și a IX-a au obligația de a prezenta adeverința medicală la intrarea în comunitate, potrivit unei adrese trimise de Ministerul Sănătății tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din țară și obținută de Edupedu.ro.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

FOTO: freepik.com

Exit mobile version