Medicul pediatru Mihai Craiu: Părintele din sala de așteptare a unui spital folosește deseori telefonul ca recompensă pentru copilul bolnav sau speriat

SURSA: Spitalul Virtual pentru Copii

Pediatrul Mihai Craiu transmite un avertisment cu privire la sedentarismul la copii și aportul excesiv de calorii. “Chiar dacă multora nu li se pare… Circa 40% din caloriile în exces pot să vina din aceste soft-drinks. Sedentarismul, având diverse explicații, este si el, o cauză majoră. Avem ambient poluat, lecții din ce în ce mai multe la școlarii de diverse vârste (să nu uitam că la acestea se adaugă și meditațiile și alte activități extracuriculare sedentare), timp prea puțin al părintelui ce ar trebui să participe sau să supravegheze copilul. Și, nu în ultimul rând eternul și fascinantul computer / telefon” – explică medicul, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.

“Reacția părinților la aceste realități? Cu plusuri și minusuri. Nu îmi permit să critic. Doar constat că părintele român din sala de așteptare a unui spital/cabinet medical folosește deseori telefonul ca recompensă pentru copilul bolnav sau speriat sau pur si simplu excesiv de nervos. E bine? E rău?”

 

 

 

 

 

Exit mobile version