Mesajul unei profesoare de la mitingul din Piața Victoriei: “Ghinion, viitorul este sumbru”

Mesaj adresat Guvernului de către Maria Ionela Manea, profesor învățământ primar la Liceul Cervantes din București / Foto: Edupedu.ro

Unul dintre mesajele adresate Guvernului, scris pe o pancartă de o profesoară aflată în Piața Victoriei: “Ghinion, viitorul este sumbru”, făcând referire și la legile Educației, votate în Parlament, în prima zi de grevă generală.

Angajații din sistemul de Învățământ protestează marți, 30 mai, în Capitală, pentru majorarea salariilor. Sunt așteptați aproximativ 20.000 de participanți care ar urma să pornească din Piața Victoriei și să ajungă la Palatul Cotroceni.

Mesajul unei profesoare, Manea Maria Ionela profesor învățământ primar la Liceul Cervantes din București cu care a stat de vorbă Edupedu.ro: “Sunt aici în calitate de profesor și părinte și este extrem de greu cu un salariu atât de mic să întreții doi copii, să plătești rata la casă și să mai pun ceva și pentru ceilalți copii pe care îi am la clasă”. 

Reporter: Cum vi s-a părut că au evoluat lucrurile de la ultimul protest?

“Din păcate nu au evoluat pentru că altfel nu am fi fost astăzi aici. Am sperat, am crezut că ne vom face auziți, nimeni nu ne-a luat în seamă și acesta e motivul pentru care am ieșit azi în stradă”.

De luni, 22 mai, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor.

Exit mobile version