Ministrul Cercetării și Inovării, Sebastian Burduja: “Cred că țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori”

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit despre “valoarea minților românești” în cadrul Conferinței „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, care are loc la Timișoara, în perioada 10-13 aprilie. Sebastian Burduja a spus: “Țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori, dar și conectarea României la piața globală a ideilor”.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit la Timișoara despre “valoarea minților românești”, în contextul Conferinței „Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, care reunește între 10-13 aprilie, sute de cercetători români, stabiliți în alte țări, și cercetători străini.

Burduja a spus că: “Țara asta are cea mai importantă materie pe care o dorește orice țară: materia cenușie. Românii din diaspora înseamnă posibilitatea de a avea acces la aceste valori, dar și conectarea României la piața globală a ideilor”.

Discursul ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja:

Citește și:
Premierul Ciucă i-a cerut lui Burduja să debirocratizeze în 3 luni granturile pentru cercetare și să propună 5 domenii prioritare pe științe, care să fie finanțate de Guvern: Cercetătorii trebuie să stea în laboratoare, nu să piardă timpul cu hârtii / Unde am fi fost azi dacă acum 10-15 ani am fi finanțat AI și vehiculele electrice?

Exit mobile version