Ministrul Educației: “Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii”

Foto: Captură Youtube.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, lasă de înțeles că elevii vor reveni la școală doar pentru două săptămâni, timp în care vor face activități de recapitulare și remediale, potrivit decalarației făcute într-o emisiune la Realitatea TV.

“Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii”, a declarat Monica Anisie.

Redăm întreaga declarație:

Monica Anisie: “Programa școlară nu a fost modificată și, pentru a-i susține pe colegii noștri profesori, Ministerul Educației în colaborare cu profesorii din sistem, circa 300 de profesori care au fost implicați, Ministerul Educației a realizat repere metodologice pe care le-a pus la dispoziția cadrelor didactice.

Acestea sunt publice, le pot vedea și părinții, și pot să vă spun că în aceste repere metodologice am prevăzut și activitățile remediale.

Ne-am gândit că în aceste două săptămâni de revenire în spațiul școlii ar fi bine să realizăm activități de recapitulare cu copiii, de fixare a unei cunoștințe pe care noi le-am predat online, în timpul în care am avut suspendate cursurile”

Potrivit profesorilor consultați de Edupedu.ro, în fiecare an școlar, la începutul cursurilor, primele două săptămâni sunt dedicate recapitulărilor.

Ministrul a făcut declarația în contextul în care primele două săptămâni din acest an școlar ar însemna perioada 14-25 septembrie, pe 27 septembrie fiind organizate alegerile locale. Întreaga declarație poate fi urmărită în video de mai jos de la minutul 22:40.

Foto: Captură Youtube.com

Exit mobile version