Ministrul Educației: Nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii / Eu am reușit să fac ceva în viață și fără ea 

geometrie

Foto: © Inga Nielsen | Dreamstime.com

Ministrul Educației susține că programa școlară este prea încărcată și dă ca exemplu geometria vectorială, “care nu este pentru toți copiii”, a spus acesta luni seară într-un interviu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce crede că programa școlară este în continuare încărcată și motivele pentru care unii profesori nu au vrut să renunțe la părți din discipline.

“Supraîncărcarea programelor e un element extrem de important. Da, trebuie schimbat ceva pe acest palier și anume planul-cadru. Noi, începând din 2023, de la anul pentru liceu, ocazie cu care revizuim planurile-cadru și pentru gimnaziu, care au avut ocazia să dovedească într-un ciclu ce progres au reușit să genereze și din păcate nu au reușit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă”, a spus oficialul.

Moderator: Din ce cauză?

Sorin Cîmpeanu: Rezistența la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzați profesorii pentru că își iubesc prea mult disciplina aceea încât nu au vrut să renunțe la nimic din materie sau la numărul de ore. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toți copiii. Eu nu cred că geometria vectorială e pentru toți copiii, spre exemplu. Nu cred. Se pot supăra pe mine colegii de matematică. Eu sunt totuși absolvent de mate-fizică la liceul Sfântul Sava și m-am descurcat în viață și fără geometrie vectorială și s-ar putea să mai fie câțiva tineri care să reușească în viață mult sau puțin, și fără ea.

Moderator: Din ce cauză am rămas cu materia asta uriașă?

Sorin Cîmpeanu: Cei ca mine care am fost miniștri și în 2014-2015 și nu am avut curajul și tăria ca să nu se supere prea multă lume pe noi.

Educația comprehensivă e foarte importantă. Trebuie apreciat cu multă înțelepciune până unde mergi și această competență e la nivelul grupurilor de lucru. Trebuie să fim onești cu noi înșine când propunem planul-cadru și programa pentru liceu și când revizuim programa pentru gimnaziu, în septembrie 2023″.

Foto: © Inga Nielsen | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version