Ministrul Educației: Vom lua legătura cu omologii din alte state pentru a-i ajuta pe cei care susțin admiterea la facultate în străinătate, dacă vor fi prelungiri ale bacalaureatului

Ligia Deca / Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Ministrul educației, Ligia Deca, a anunțat astăzi că va discuta cu miniștrii din alte state, dacă greva din educație se va prelungi și absolvenții de liceu vor susține examenul de bacalaureat cu întârziere, ceea ce le va afecta procesul de admitere la o facultate în străinătate.

„Înscrierile la facultate se realizează după susținerea examenului de bacalaureat. În acest moment, calendarul de bacalaureat rămâne cel anunțat. În cazul în care vor exista prelungiri, în acel moment vom lua și noi legătura cu omologii noștri din alte state pentru a explica situația și pentru a încerca să-i ajutăm pe cei care au nevoie de, știu eu, un timp suplimentar pentru a putea depune acele documente necesare”, a declarat Ligia Deca presei în fața Ministerului Muncii, după o discuție cu sindicatele din educație.

În a doua apariție publică de la declanșarea celei mai mari greve din educație din ultimii 18 ani, ministra Ligia Deca a declarat că „mesajul meu pentru cadrele didactice este că îi respectăm, suntem alături de ei, ne dorim ca ei să aibă sprijinul financiar pentru a-și desfășura meseria așa cum vocația le-o cere și așa cum avem cu toții nevoie și că vom face toate eforturile, noi ce de la Ministerul Educației, să le fim alături”.

Amintim că Deca afirmă că îi susține pe profesori în cererile lor de majorare salarială, însă Guvernul din care Deca face parte a respins toate solicitările profesorilor, de la începutul grevei și până astăzi.

Ligia Deca, declarațiile integrale după discuția pe care a avut-o cu sindicatele din educație în a șasea zi de grevă generală a profesorilor, la Ministerul Muncii:

Exit mobile version