Ministrul interimar al Educației a modificat plata profesorilor de la clasele cu predare în limbile minorităților

Rovana Plumb, ministrul interimar al Educației, a modificat plata profesorilor de la clasele cu predare în limbile minorităților, anunță UDMR. Amintim că Ministerul Educației a primit avertisment săptămâna trecută de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru salarizarea diferențiată a învățătorilor care predau la secția cu predare în limba română, în comparație cu cei care predau în limba minoritară.
  • Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a explicat atunci pentru Edupedu.ro că “s-a încălcat indirect prevederea din Legea educației prin care se arată că orele care sunt în plus la secția cu predare în limba minoritară, adică 3-4 ore în funcție de anul de studiu, se plătesc în plus”.

Ca rezultat al intervenției UDMR, ministrul interimar al portofoliului educației a semnat în această seară ordinul ministerial prin care pedagogii din clasele cu predare în limba minorităților naționale din învățământul primar vor fi plătiți pentru orele suplimentare predate”, a anunțat luni, 22 octombrie, Uniunea Democrată Maghiară.

UDMR amintește că acest drept a fost retras printr-un ordin de ministru dat în luna iulie de ministrul de atunci Valentin Popa.

Deputatul Szabo Odon a declarat că “datorită activității comune a UDMR, a celor din Ministerul Educației, din Parlament, dar și din alte instituții s-a reușit modificarea ordinului. S-a reușit abrogarea dispozițiilor ordinului care contravin prevederilor Legii Educației Naționale, dar și simplificarea sistemului birocratic al plății cu ora.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate