Educație Știri

Ministrul interimar al Educației a modificat plata profesorilor de la clasele cu predare în limbile minorităților

Citire în 2 min
Rovana Plumb, ministrul interimar al Educației, a modificat plata profesorilor de la clasele cu predare în limbile minorităților, anunță UDMR. Amintim că Ministerul Educației a primit avertisment săptămâna trecută de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru salarizarea diferențiată a învățătorilor care predau la secția cu predare în limba română, în comparație cu cei care predau în limba minoritară.
  • Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a explicat atunci pentru Edupedu.ro că “s-a încălcat indirect prevederea din Legea educației prin care se arată că orele care sunt în plus la secția cu predare în limba minoritară, adică 3-4 ore în funcție de anul de studiu, se plătesc în plus”.

Ca rezultat al intervenției UDMR, ministrul interimar al portofoliului educației a semnat în această seară ordinul ministerial prin care pedagogii din clasele cu predare în limba minorităților naționale din învățământul primar vor fi plătiți pentru orele suplimentare predate”, a anunțat luni, 22 octombrie, Uniunea Democrată Maghiară.

UDMR amintește că acest drept a fost retras printr-un ordin de ministru dat în luna iulie de ministrul de atunci Valentin Popa.

Deputatul Szabo Odon a declarat că “datorită activității comune a UDMR, a celor din Ministerul Educației, din Parlament, dar și din alte instituții s-a reușit modificarea ordinului. S-a reușit abrogarea dispozițiilor ordinului care contravin prevederilor Legii Educației Naționale, dar și simplificarea sistemului birocratic al plății cu ora.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

Premierul Dăncilă contrazice ministerul Educației, Matematica și chiar pe ea însăși

Mihai Peticila

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Matei Pop

Premierul Dăncilă susține că părinții i-au cerut să renunțe la Programul „Merg la școală”, prin care toți elevii primeau vouchere de 250 de lei pentru cărți, manuale, rechizite și echipament sportiv

Mihai Peticila

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.