Ministrul Muncii anunță o nouă lege a salarizării bugetarilor la care va lua ca parteneri sindicatele din educație și sănătate

Marius Budai - Ministrul Muncii /Foto: Gov.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a anunțat vineri că lucrează la o nouă lege a salarizării bugetarilor, fără să dea însă mai multe detalii despre calendarul proiectului și principiile pe care le va respecta. El a spus doar că va lua ca parteneri sindicatele din educație și sănătate, care au început proteste încă din primele zile ale acestui an, potrivit G4Media.

„Am spus dintotdeauna că au dreptate. După o perioadă de doi ani de zile, şi anume mă refer la anii 2020- 2021, când Legea salarizării a fost pusă între paranteze, plastic vorbind, şi nu s-a aplicat în continuare ceea ce trebuia să se aplice, s-au creat mult mai multe inechităţi în sistemul public de salarizare. Iată că suntem acum în această perioadă când trebuie să reparăm ceea ce nu s-a făcut doi ani de zile. Am discutat cu dumnealor şi i-am primit şi la sediul PSD din Kiseleff şi am spus foarte clar că îi voi lua parteneri în construcţia viitoarei Legi a salarizării şi, dacă în momentul în care s-a scris PNRR nu s-a luat în calcul o discuţie transparentă cu partidele din opoziţie, pentru că este un program naţional, nu al unui partid, eu nu o să repet aceeaşi greşeală şi îi voi lua parteneri în ceea ce înseamnă construcţia Legii salarizării, dar şi a Legii pensiilor”, a declarat Budăi pentru Agerpres.

Citeşte articolul integral pe G4Media
Exit mobile version