Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele. Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvern

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că duminică va participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni, copiii să poată merge la şcoală, scrie G4Media.ro. Guvernul a anunţat că duminică, la ora 14:00, va fi o întâlnire la Palatul Victoria cu sindicatele din învățământ, în contextul grevei generale anunțate pentru luni, 22 mai.

„Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt, evident, mult mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvernul României!

Decizia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a suspenda negocierile pentru formarea unui nou Guvern până la clarificarea situaţiei din Educaţie, dar şi până la finalizarea parcursului legislativ privind pensiile de serviciu, este una în interesul cetăţeanului şi nu al politicianului!

Mâine la ora 12 voi fi prezent la Guvern, la negocierile cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru cadrele didactice, dar şi pentru ca luni copiii noştri să poată merge la şcoală”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Muncii, condus de Budăi (PSD) a fost vizat de Klaus Iohannis săptămâna trecută, precum și de Ligia Deca, ambii făcând referire directă către acesta pe tema salarizării profesorilor.

Exit mobile version