Ministrul Sănătății anunță că din 15 mai putem ieși din localitate pe bază de declarație verbală doar cu motive bine întemeiate

FOTO: gov.ro

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că românii nu vor mai fi obligați să semneze o declarație pe propria răspundere atunci când părăsesc localitatea. Este suficientă declarația verbală, a spus Nelu Tătaru, potrivit rfi.ro.

După 15 mai, vom avea voie să ieșim din localitate doar cu motive bine întemeiate, respectiv pentru îngrijirea medicală a unei persoane sau pentru activități agricole, a spus luni, la Parlament, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Se poate ieși doar din motive bine întemeiate. Mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului. Sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă”, a declarat Nelu Tătaru.

El a anunțat că, în această situație, nu va mai fi nevoie de o declarație pe propria răspundere, fiind suficientă declarație verbală. ”Deocamdată ne-am gândit să fie verbal, putând să fie dovedită cu ceva, un act de proprietate sau ceva. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat.”

Întrebat de un jurnalist cum vom face dovada deplasării, ministrul a răspuns: ”Dați și o adresă, unde mergem. Și atunci se poate verifica”.

Citește declarațiile ministrului Nelu Tătaru aici

FOTO: gov.ro

Exit mobile version