Moderna dezvoltă un vaccin super-booster pentru protecție împotriva variantelor Coronavirus Omicron și Delta, anunță directorul medical Paul Burton

Foto: captură - Sky News

Într-un rar interviu, directorul medical al companiei Moderna a declarat la Sky News că valul Omicron a atins apogeul în multe țări și că „ieșim din faza de pandemie”.

Medicul Paul Burton a avertizat că subvarianta BA.2, care este deja dominantă în Danemarca, trebuie monitorizată îndeaproape, dar primăvara ar trebui să aducă o stabilizare relativă.

Cu toate acestea, el a prezis că Omicron va reveni ca o amenințare semnificativă în toamna viitoare – iar Delta nu trebuie uitată.

„Considerăm că Omicron va fi în continuare prezent. Acesta este un virus pe care nu îl vom putea eradica prea curând. Delta a provocat multe spitalizări și decese. Omicron provoacă și multe dintre acestea, dar este mai mult prin numărul mare al infecțiilor”, a declarat Paul Burton. „Deci, ceea ce trebuie să facem este să fim pregătiți cu un vaccin care poate proteja împotriva tuturor acestora. În acest moment, vom folosi un booster anti-Omicron, dar credem că ar putea fi nevoie să-l combinăm și cu o protecție Delta”, a continuat acesta.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Exit mobile version