Monica Anisie: Pregătim simulări pentru Evaluarea Națională 2021. Vom revizui modelul de subiecte, gradul de dificultate la Limba română / Tezele vor fi susținute conform unei programări făcute de școală

Monica Anisie / Foto: Captura Digi 24

Elevii care pe 14 septembrie încep clasa a VIII-a vor susține simulări ale examenelor de Evaluare Națională 2021, unde pentru prima dată vor fi date subiecte de tipul testărilor internaționale. Noile teste de antrenament vor fi publicate pe 1 octombrie. “Pregătim un calendar de simulări pentru Evaluarea Națională”, a anunțat ministrul Educației, la Digi 24. Monica Anisie a precizat că va revizui modelele de subiecte de la examenul de clasa a VIII-a publicate în vară, mai ales în ceea ce privește gradul de dificultate la Limba română, unde “au fost voci care au spus că este un grad de dificultate ridicat”.

“Vom păstra această structură [nouă de subiecte] pentru examenul național, dar vom veni în sprijinul elevilor și profesorilor cu noi modele pentru Evaluarea Națională”, a declarat Anisie.

Oficialul a anunțat că tezele școlare vor fi susținute conform unei programări făcute de școală.

Aș recomanda ca acele festivități de deschidere a anului școlar să fie evitate, să nu îi mai expunem pe elevi și părinți. Le recomand să încerce să evite o astfel de festivitate, dar dacă doresc, atunci să o facă în spațiu deschis și cu scaun pentru fiecare elev în parte, ca să se mențină distanța”, a precizat Anisie.

În ceea ce privește modul în care elevii vor putea mânca pachețelul, “din partea Ministerului Sănătății nu sunt recomandări neapărat care să restricționeze în vreun fel posibilitatea copilului de a mânca la școală. E posibil acest lucru, dar păstrând niște măsuri de igienă. Poate mânca elevul (…), dar să se spele pe mâini înainte, să folosească șervețele și după ce termină să meargă să se spele pe mâini din nou. Nu exista interdicții. Profesorii trebuie să îi supravegheze pe copii”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, într-un interviu acordat Digi 24.

Monica Anisie, cele mai importante declarații la Digi 24:
Despre Evaluarea Națională 2021:
Tezele școlare în anul școlar 2020-2021
Cu privire la profesorii care nu vor să fie filmați în timpul predării:

Exit mobile version