Natalia Intotero și Simona Bucura-Oprescu, noile ministre ale Familiei și Muncii. Klaus Iohannis a semnat decretele de numire

Foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero sunt numite în funcția de ministru al Muncii și, respectiv, ministru al Familiei, scrie G4Media.ro.

Bucura-Oprescu și Intotero au fost propuse de PSD pentru conducerea celor două ministere după demisiile lui Marius Budăi și Gabrielei Firea, în contextul scandalului privind tratamentele inumane la care erau supuşi vârstnicii în unele azile.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Cine este Natalia Intotero? ”Profesor, politician, patriot. Numele meu este Natalia-Elena Intotero și sunt din Hunedoara, locul de naștere al Poporului român”. Așa se recomandă deputata PSD de Hunedoara, aflată la cel de-al treilea mandat.

De meserie profesor, Intotero a fost promovată în PSD de fostul președinte al partidului, Mircea Geoană, care a propulsat-o în 2009 direct în funcția de secretar de stat la Ministerul de Externe. Vârful carierei a fost atins în guvernul Dăncilă, ca ministru pentru Românii de Pretutindeni. Mai multe detalii, aici.

Simona Bucura-Oprescu este deputată PSD de Argeș, aflată la al treilea mandat. Este de profesie economistă și are studii postuniversitare la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, potrivit CV-ului său oficial. Ocupă funcția de secretar executiv al filialei PSD Argeș.

S-a remarcat anul trecut cu un discurs susținut în fața ambasadorului chinez Sa Han Chunlin, care a vizitat în luna decembrie județul Argeș. Simona Bucura Oprescu a afirmat că România ar avea un parteneriat strategic cu China, ceea ce este fals. Mai multe detalii, aici.

Exit mobile version