Nivelurile radiațiilor în România sunt normale – anunță Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, după incendiul de la centrala nucleară Zaporoje, cea mai mare din Europa

În România, măsurătorile efectuate confirmă “valori normale ale radiațiilor”, anunță Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). Informarea oficială vine de la CNCAN după ce un incendiu a izbucnit vineri dimineață la centrala nucleară Energodar din regiunea Zaporojie, situată în sud-estul Ucrainei, după ce forţele ruse au tras asupra uzinei. Pompierii au reușit să stingă incendiul.

Comunicatul de presă integral al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare

“Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la incendiul produs în noaptea de joi spre vineri in zona centralei nucleare Zaporoje, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), aflată în permanentă legătură cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), precizează ca nivelurile radiațiilor sunt normale, iar pompierii ucraineni au reusit sa stinga incendiul.

CNCAN monitorizează în permanență evoluția situației, la nivel național masuratorile efectuate confirmand valori normale ale radiatiilor.

04 martie 2022

h 9 30

Citește și:
LIVE Ziua 9 de război. Rușii au preluat controlul centralei nucleare de la Zaporijie, cea mai mare din Europa/ Nivelul radiațiilor este normal în urma incendiului/ Zelenski acuză Moscova că recurge la teroare nucleară

Exit mobile version