Noua Zeelandă: Elevii din cel mai mare oraș, sfătuiți să învețe de acasă, dacă pot, după apariția primelor patru cazuri de Covid în mai bine de 100 de zile

Auckland / Sursa: Captura Youtube

Ministerul Educației din Noua Zeelandă i-a sfătuit, miercuri, pe elevii din regiunea Auckland să învețe de acasă, dacă au posibilitatea, chiar dacă școlile și centrele de îngrijire a copiilor se pot deschide în siguranță. Apelul a venit în contextul în care nivelul de alertă în cel mai mare oraș al țării a fost ridicat de la 2 la 3, iar restul țării trece la nivel de alertă 2, după apariția primelor câteva cazuri de Covid-19 după multă vreme.

Marți, premierul Jacinda Ardern decisese izolarea orașului Auckland, după apariția a patru cazuri de Covid-19, după 102 zile fără niciun caz de infecție în comunitate, potrivit G4Media. Noua Zeelandă avea marți 1.569 de cazuri confirmate şi suspecte de Covid-19 şi 22 de decese asociate coronavirusului, conform sursei citate.

În mesajul său de miercuri dimineață, Ministerul Educației precizează că școlile și centrele de îngrijire a copiilor din Auckland se pot descide în siguranță, dar cu o capacitate limitată, iar în restul țării școlile și grădinițele vor rămâne deschise, cu respectarea măsurilor sanitare și de siguranță.

Anunțul ministerului neo-zeelandez – Dacă aveți cum, învățați de acasă:

Exit mobile version