Nu va fi înghețat anul școlar, în cel mai rău caz se vor amâna examenele cu 1 – 2 săptămâni. Este un risc mic comparativ cu riscul mare de colaps al sistemului de educație – spune Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța

Foto: Ariana Dudună Facebook

Președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a spus la Euronews că anul școlar nu va fi înghețat. “Văd că tot e în spațiu public aruncată această ipoteză catastrofală sub un semn propagandistic al Guvernului. Nu e cazul. În cel mai rău caz se vor amâna examenele. Poate cu o săptămână, cu două”, a spus Dudună. Amintim, Edupedu.ro a scris că a fost modificat de către Ministerul Educației, calendarul pentru admiterea la liceu 2023. Sunt vizați elevii care au dat probele de aptitudini, cele de limbă străină, elevii cu cerințe educaționale speciale și cei de etnie romă.

Președinta Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a spus că se tot vehiculează în spațiul public o posibilă înghețare a anului școlar, numind-o însă “o ipoteză catastrofală sub un semn propagandistic al Guvernului”. Ariana Dudună a precizat că în cel mai rău caz se vor amâna examenele cu una, două săptămâni.

“Aș vrea să punctez foarte mult că nu este cazul și nu va fi înghețat anul școlar. Văd că tot e în spațiu public aruncată această ipoteză catastrofală sub un semn propagandistic al Guvernului. Nu e cazul. În cel mai rău caz se vor amâna examenele. Poate cu o săptămână, cu două. Dar este un risc mic comparativ cu riscul mare de colaps al sistemului de educație în cazul în care nu vor crește salariile, pentru că deja avem un deficit mare de cadre didactice peste 5 ani, peste 5, 6, 7 ani riscul să nu mai avem deloc profesori”, a spus Dudună.

De precizat, deja a fost decalat calendarul pentru unele probe de la admiterea la liceu, potrivit surselor Edupedu.ro. Sunt vizați elevii care au dat probele de aptitudini, cele de limbă străină, elevii cu cerințe educaționale speciale și cei de etnie romă. Concret, 15 iunie este data limită pentru contestațiile la probele de aptitudini, comunicarea rezultatelor finale, precum și depunerea certificatului de orientare școlară pentru elevii cu CES. Vezi aici calendarul complet.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat. Termenul contestațiilor la probele de aptitudini și de limbă străină a fost decalat. Recomandările pentru elevii romi și pentru cei cu cerințe educaționale speciale se depun la școală până pe 15 iunie
UPDATE Evaluarea națională de la clasa a VI-a a fost mutată de Ministerul Educației pe 30 și 31 mai, peste o săptămână, după ce sindicatele au anunțat că testarea nu se susține în timpul grevei generale

FOTO VIDEO Elevi și copii au venit la protest pentru a-și susține profesorii, iar mai mulți copii au ieșit din parcuri, pe Calea Victoriei, să îi salute pe profesorii plecați în marș: Elevii sunt cu voi!” / „Vrem majorări!” / „Luptăm pentru dreptate”

Exit mobile version