O listă a profesorilor ucraineni și asigurarea școlarizării copiilor refugiați, propuse de fostul ministru Daniel Funeriu: Avem programă şi manuale în ucraineană

Foto: Agerpres Foto/Grigore Popescu

România are programă și manuale în limba ucraineană pentru comunitatea de ucraineni din țara noastră, iar fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, propune într-un mesaj publicat pe o rețea de socializare să „se facă o listă a ucrainienilor care sunt sau pot fi profesori şi să se organizeze şcolarizarea copiilor ucrainieni de pe teritoriul nostru”.

Mesajul vine în contextul în care peste 230 de copii au intrat până acum în grija autorităților, împreună cu părinții sau bunicii lor, potrivit datelor afalte în dinamică.

„Cred că ar fi bine -şi fezabil- să se facă o listă a ucrainienilor care sunt sau pot fi profesori şi să se organizeze şcolarizarea copiilor ucrainieni de pe teritoriul nostru. E crucial pentru aceşti copii să aibă certitudinea că în viața lor războiul e doar o paranteză, să sperăm cât mai scurtă. Iar pentru cei care predau, ar fi o sursă de venit. Asta cu atât mai mult cu cât avem programă şi manuale în ucraineană. Să imprimăm rapid mai multe şi… let’s do it!”, a scris Daniel Funeriu.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version