O profesoară din Argentina, care prezenta simptome Covid-19, s-a prăbușit în timp ce preda online și a murit

Sursa: Captura Youtube/MDA

Circa 40 de studenți de la o universitate din Buenos Aires urmăreau, săptămâna trecută, cursul online susținut de profesoara lor de istorie recentă, când aceasta, prezentând simptome de Covid-19, s-a oprit din predare și s-a prăbușit, potrivit Washington Post, care citează ziarul argentinian Clarin și studenți care au fost martori la incident. Profesoara a murit imediat după aceea. Ea scrisese, pe Twitter, că prezintă simptome de Covid-19 care persistă de săptămâni.

Potrivit sursei citate, profesoara Paola De Simone de la Universitad Argentina de la Empresa, susținea un curs online despre istoria secolului al 20-lea când s-a oprit din predare. Studenții au văzut că este profund tulburată și nu mai poate să respire. I-au cerut să le spună adresa ei, ca să trimită o ambulanță, dar nu a răspuns. Potrivit unei studente citate de publicația americană, De Simone părea că își contactează soțul, iar elevii au rămas online alături de ea până când acesta a ajuns acasă. Profesoara a murit la scurt timp după aceea.

Sursa menționată citează foști și actuali studenți și colegi ai profesoarei, care au spus că nu sunt uimiți că aceasta a continuat să predea chiar și după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, știută fiind pentru dedicația ei profesională.

Washington Post amintește că Argentina a raportat peste 450.000 de cazuri de coronavirus și peste 9.000 de decese, fiind una dintre țările sud-americane lovite cel mai puternic de pandemie.

Exit mobile version