O treime dintre profesorii din mediul rural participanți la o consultare World Vision spun că e nevoie de mai mulți bani pentru grupurile sanitare, două treimi – de investiții în laboratoare

Foto: World Vision România

Aproximativ două treimi dintre profesorii participanți la o consultare organizată în vară de World Vision România, preponderent în mediul rural, spun că școlile lor au nevoie de investiții în laboratoarele de informatică și pentru alte discipline. Iar o treime spun că este nevoie de fonduri pentru amenajarea sau reabilitarea grupurilor sanitare.

Potrivit informațiilor furnizate de organizație, consultările s-au desfășurat în perioada 25-30 iulie, prin consultarea unui număr de aproximativ 3.400 de profesori și 1.000 de elevi, preponderent din mediul rural și urban mic.

Nevoia de investiții în infrastructura școlară a fost una dintre problemele urgente invocate de participanții la consultare. Între altele, aceasta arată că:

Potrivit World Vision, lipsa infrastructurii poate fi corelată direct cu nivelul scăzut de motivație al profesorilor din medii defavorizate, potrivit rezultatelor acestei consultări. Alte probleme ce contribuie la demotivarea participanților:

Întrebați ce măsuri ar trebui să se regăsească printre prioritățile sistemului de învățământ, elevii consultați de World Vision România au răspuns: 

Datele sunt coroborate dintr-un alt raport al World Vision, lansat în iunie, cu privire la nevoile familiilor din comunitățile dezavantajate, raport potrivit căruia:

Totodată, din cauza sărăciei, 35% dintre adolescenți n-au niciodată sau au doar uneori suficiente rechizite și cărți pentru școală. Așa se face că aproape din unu din zece părinți își retrage cel puțin un copil de la școală temporar sau definitiv ca să facă față cheltuielilor.

Citește și:
Unul din zece copii din mediul rural nu frecventează deloc școala, unul din cinci spune că nu are suficientă mâncare și tot unul din cinci acuză un nivel ridicat de violență în școală – raport World Vision România
Exit mobile version