Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019: România a ocupat locul I pe țări, cu 5 medalii de aur și una de argint

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019 a adus locul I pe țări pentru România, cu cinci medalii de aur și una de argint. “Romania a ocupat detașat locul I cu 219 puncte din 240 maxime”, anunță Societatea de Științe Matematice din România. Pe locul al II-lea la Balcaniada de Matematică pentru Juniori s-a situat Bulgaria cu 171 de puncte, iar pe locul al III-lea Grecia cu 117 de puncte. La olimpiadă au participat elevi din 16 țări.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019 (JBMO 2019) s-a desfășurat în perioada 20-25 iunie 2019 la Agros, în Cipru. Aceasta a fost a 23-a ediție a olimpiadei.

Medaliile de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019:
Medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019:
Elevii au fost coordonați și însoțiți de către profesorii:
Ce țări au participat la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (JBMO 2019)

La JBMO 2019 au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia și o echipă formată din 4 elevi din Muntenegru, precum și echipe din țări invitate: Arabia Saudita, Azerbaidjan, Croația, Ecuador, Franța și Kazahstan. A participat și o a doua echipă din Cipru, precizează Societatea de Științe Matematice din România.

JBMO este o competiție anuală dedicată elevilor din zona balcanică pasionați de matematică și care la momentul concursului nu au încă 15 ani și jumătate.

 

 

 

 

Exit mobile version