PACE – povestiri, amintiri, călătorii, emoții, concurs literar pentru copii de 7-14 ani

Foto: Biblioteca Metropolitană București

Concursul are loc în perioada 2 mai- 31 august în toate filialele Bibliotecii Metropolitane București, precum și în incinta bibliotecilor școlare. Copiii vor fi îndrumați să scrie, să deseneze și să creeze texte despre pace. Textele vor fi apoi publicate într-un volum de creație literară, potrivit unui comunicat de presă.

Copiii între 7 și 14 ani pot participa la concursul PACE – povestiri, amintiri, călătorii, emoții, care constă în ateliere de scriere și ilustrare creativă organizate în perioada 2 mai – 31 august 2022 în toate filialele BMB, precum și în incinta bibliotecilor școlare.

Copiii vor fi sprijiniți prin jocuri de construire a propozițiilor și scurte provocări de scriere și desen, producând texte cu și despre pace care, ulterior, vor fi publicate într-un volum de creație literară/ Antologie de texte tipărită la Editura Bibliotecii Metropolitane București și lansată la Festivitatea de Premiere.

“Scrierea propriei istorisiri conferă un impuls de încredere micilor scriitori, consolidându-le alfabetizarea prin punerea în practică a competențelor fonetice, gramaticale și de citire,”se arată în comunicatul de presă.

Concursul este organizat de Biblioteca Metropolitană București (BMB) cu sprijinul Direcției Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Exit mobile version