Părinții care stau acasă pentru supravegherea copiilor, când școala e online, primesc zile libere și indemnizație de până la 193 de lei pe zi – proiect de OUG / Banii se acordă pentru părinții copiilor de până în 12 ani

Foto: Pexels.com

Unul dintre părinți va primi zile libere pentru care statul va acoperi cheltuielile, în cazul suspendării cursurilor la școala unde învață copilul, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență care s-a aflat, vineri, în primă lectură în Guvern. Așa cum reiese din document, consultat de EduPedu.ro, indemnizația pentru fiecare zi liberă acordată pentru îngrijirea copilului, când acesta nu poate merge la școală și face școală online din cauza situației epidemiologice, ar urma să fie de maxim 193 lei pe zi brut. Proiectul de OUG elaborat de Ministerul Muncii prevede că indemnizațiile sunt acordate părintelui dacă elevul are cel mult 12 ani.

Proiectul de OUG prevede, la art. 3:

Pentru anul 2020, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea asigurărilor sociale de stat este de 5.420 de lei, însemnând 258 de lei pe zi, într-o lună cu 21 de zile lucrătoare. 75% din această sumă ar însemna 193 de lei pe zi. Suma pentru 14 zile, cât se presupune că va fi perioada de închidere dacă apare un caz de Covid-19 în școală, s-ar ridica la 2702 de lei brut.

Ce prevede proiectul de OUG – criterii de aplicabilitate:

Foto: Pexels.com

Exit mobile version