Părinții din București care nu au cu cine lăsa copiii în timpul vacanței pot să-i ducă la unul din 5 centre deschise special de Primărie. Nicușor Dan: Nu facem școală, e vorba de un afterschool

Foto: Pixabay.com

Primăria Bucureștiului a deschis 5 centre pentru 1.200 de elevi, special pentru părinții care nu au cu cine lăsa copiii mai mici de 12 ani în perioada celor două săptămâni în plus de vacanță de primăvară, a anunțat primarul Nicușor Dan.

„Programul nostru se referă la aceste două săptămâni noi de vacanță de la 12-23 aprilie. Sunt părinți care nu au prevăzut asta și atunci încercăm să facem un efort pentru ei, este un program care se adresează fie familiilor monoparentale, în care singurul părinte lucrează la serviciu, nu acasă, fie familiilor biparentale, unde ambii părinți lucrează, niciunul din ei nu are muncă la domiciliu. Este vorba de cinci locații pentru 1.200 de copii, nu facem școală, e vorba de un afterschool cu grupe mici, unde să se poată păstra distanța socială. Vom merge pe criteriul primul venit, primul servit. La mijlocul săptămânii viitoare, când o să vedem numărul de cereri, o să vedem dacă trebuie să mai ajustăm cumva programul acesta”, a explicat Nicușor Dan la Digi24.

Părinții trebuie să aducă și o declarație pe propria răspundere că nu au cum să stea acasă cu copiii, fiind nevoiți să se deplaseze la muncă, de aceea au nevoie să îi lase pe parcursul zilei la afterschool-urile organizate de Primărie, a mai precizat Nicușor Dan.

Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4), se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului București (PMB).

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei, a mai transmis PMB.

„Precizăm că această soluție e destinată copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu”, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: Pixabay

Exit mobile version