Parlamentul European cere statelor membre mai mulți bani pentru educație și să aplice rapid Planul European pentru Educația Digitală – raport

Noi condiții de angajare în UE

Foto: © Artjazz - Dreamstime.com

Parlamentul European a aprobat, cu largă majoritate, un raport prin care cere statelor membre să implementeze rapid Planul European de Acțiune pentru Educația Digitală și să aloce fonduri suplimentare pentru educație. Potrivit unui comunicat al europarlamentarului Victor Negrescu, autorul acestui document, într-o versiune de lucru a raportului a fost pentru prima dată menționată oficial nevoia de a aloca minim 10% pentru educație din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, recomandare inclusă, la inițiativa eurodeputatului Victor Negrescu, în poziția oficială a Parlamentului European.

Raportul a fost aprobat de legislativul comunitar cu 639 de voturi pentru. În Comisia pentru Educație și Cultură, nu a existat niciun vot împotrivă, precizează comunicatul.

Potrivit acestuia, raportul menționează că lipsa accesului la educație în timpul pandemiei a condus la creșterea riscului de abandon școlar, menționând exemplul României când, afirmă autorul român al documentului, “aproape 1 milion de copii nu au mai avut acces la educație”.

Documentul oferă o perspectivă integrată privind digitalizarea educației și soluții concrete ce pot fi aplicate la nivel european.

Propuneri din raport, menționate de Victor Negrescu:

__________

Proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication. Edupedu.ro este singura responsabilă de conținutul acestui material și în niciun context acesta nu poate reprezenta poziția Parlamentului European.

Exit mobile version