Parlamentul se reunește mâine în plen comun: Pe ordinea de zi figurează și creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an / Orban: Bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă

Foto: Facebook.com - Camera Deputaților

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni marți, începând cu ora 13:00, într-o ședință de plen comun, pe ordinea de zi figurând modificarea ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară în sensul majorării pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie și a creșterii salariilor profesorilor din acest an, iar nu de anul viitor, potrivit G4Media.ro.

Guvernul redusese, prin OUG de rectificare bugetară, majorarea pensiilor la 14%, și amânase pentru anul viitor creșterea salariilor profesorilor.

Amendamentele privind pensiile și salariile profesorilor au fost introduse săptămâna trecută de către Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului.

Creșterea, începând cu acest an, a salariilor profesorilor a fost aprobată deși guvernul amânase majorarea lor pentru 1 septembrie 2021.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că bugetul ”nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă” şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

Citește tot articolul pe G4Media.ro

Exit mobile version