Pe 10 iunie este ultima zi în care părinții depun documentele necesare înscrierii copiilor la grădiniță, etapa I / Când începe a doua etapă

Foto: Pixabay.com

Astăzi, 10 iunie, este ultima zi în care părinții în pot înscrie copiii la grădiniță, etapa I, pentru anul școlar 2022-2023, potrivit procedurilor inspectoratelor școlare. Amintim că înscrierile au început din 30 mai

Documentul trimis de Ministerul Educației prevede că „ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică, cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare.”

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Mureș, documentele necesare înscrierii sunt:

Inspectoratul Școlar Județean Mureș nu menționează în lista cu documentele necesare înscrierii și adeverința de salariat din partea părinților, cu toate că aceasta apare în procedura Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cerere-tip de înscriere în învățământul preșcolar – 2022, în București

De menționat este că a doua etapă de înscriere diferă în funcție de fiecare județ. În județul Cluj, colectarea cererilor de înscriere pentru a doua etapă are loc în perioada 17.06 – 24.06.2022. Aceeași perioadă este valabilă și pentru județul Ilfov.

Pe de altă parte, în județul Maramureș, părinții ai căror copii nu au fost cuprinși în prima etapă solicită înscrierea în grădinițe care au locuri libere între 16 iunie și pe 24 iunie 2022. Intervalul precizat anterior este valabilă și pentru județul Brașov.

Conform Inspectoratul Școlar Mureș (ISJ Mureș), colectarea cererilor de înscriere pentru etapa a doua are loc între 22.06 și 28.06.2022.

Exit mobile version